Τουρισμός & Smart Cities

eMTTourism/ SmartCities

Οι «Έξυπνες Πόλεις» (smartcities) είναι ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα τεχνολογιών που τίθεται στην διάθεση οργανισμών δημοσίου συμφέροντος και επιχειρήσεων με σκοπό την διευκόλυνση της ζωής στην πόλη και της μετακίνησης με όλα τα μέσα, ενώ παράλληλα  συμβάλλει στην μείωση της ρύπανσης και στην εξέλιξη της περιοχής, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες, στους επισκέπτες και στις επιχειρήσεις.  
Άρρηκτα συνδυασμένα με την εξέλιξη της ζωής στην πόλη και στις γύρω περιοχές είναι ο τουρισμός και η διευκόλυνση του επισκέπτη, που με την σειρά της λειτουργεί αμφίδρομα για την ανάδειξη των τοπικών επιχειρήσεων κάθε αντικειμένου.  
Το eMT cluster, εισάγει στον τομέα του Τουρισμού και των Smart Cities την καινοτομία με Τεχνολογίες Πληροφορικής που συμπεριλαμβάνουν την συγκέντρωση εκπομπών δεδομένων (data emitters), IoT, πολυτροπικές βάσεις δεδομένων, συστήματα υψηλών διεργασιών, webservices, διαλειτουργικότητα με υφιστάμενα συστήματα, στατιστική, προηγμένα συστήματα UX και μελέτες στο τομέα της «Μπλε Οικονομίας».

Τεχνολογικές εταιρείες του eMT cluster

OTS
Image
Τεχνολογίες ανάπτυξης Ψηφιακών Διδύμων για αστικές και μη περιοχές στα πλαίσια των SmartCities με εφαρμογή στις πόλεις Καβάλας και Αλεξανδρούπολης με έμφαση στην περιοχή των λιμένων τους. Ανάπτυξη αλγορίθμων για την παραγωγή πλέγματος 3D μοντελοποίησης και προσομοίωσης πόλεων και περιφερειών μεγάλης κλίμακας.
ATC
 

 

 

images/emt-icons-35-white.png  3ο χλμ Ξάνθης - Καβάλας, ΤΚ
   67100, Ξάνθη
images/emt-icons-32-white.png  +30 25410 83370
images/emt-icons-33-white.png  info@emtcluster.gr

 

 
© 2024 Ten06
All Rights Reserved
icon

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/emtclust/public_html/plugins/system/helix3/core/classes/Minifier.php on line 227