Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023 12:35

Γνωρίστε τις εταιρείες μέλη μας: Explicit.AI

Ποια είναι η Explicit.AI;

Το πεδίο δραστηριότητας της Explicit.AI είναι η χρήση νέων τεχνολογιών για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών στον τομέα αγροδιατροφής, πρωτογενούς ζωικής παραγωγής, εφοδιαστικής αλυσίδας και logistics. Το όραμά της είναι να παρέχει στις σύγχρονες επιχειρήσεις του κλάδου, τα εργαλεία και τις λύσεις που θα αλλάξουν τον τρόπο παραγωγής και διακίνησης των προϊόντων τους καθώς επίσης και τον τρόπο να επιτευχθεί η ιχνηλασιμότητα και η ασφάλεια στην εφοδιαστική αλυσίδα. Τη νέα αυτή επιχειρηματική οντότητα, υποστηρίζει μια επίλεκτη ομάδα επιστημόνων με υψηλή ακαδημαϊκή κατάρτιση, εξειδίκευση και πολυετή εμπειρία σε μεγάλο εύρος γνωστικών αντικειμένων. Στόχος της ομάδας της Explicit.ΑΙ είναι η διεξοδική μελέτη και ανάλυση των αναγκών των συγκεκριμένων κλάδων και η αξιοποίηση τεχνολογίας αιχμής για την δημιουργία αποτελεσματικών, ολιστικών, καινοτόμων και φιλικών λύσεων. Οι τεχνολογίες Ίντερνετ των Πραγμάτων (Internet of Things, IoT), Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence, AI), Μηχανική Μάθηση (Machine Learning, ML), Διευρυμένη Πραγματικότητα Augmented Reality, AR) σε συνδυασμό με τα αναδυόμενα τεχνολογικά εργαλεία, όπως Blockchain, 5G και ΝΒ-ΙοΤ, έξυπνα κινητά, αποτελούν τα κύρια δομικά στοιχεία για να χτιστούν μοναδικές επιχειρηματικές λύσεις, που θα κάνουν μια σύγχρονη επιχείρηση να ξεχωρίσει, παρέχοντας της ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Ποιο είναι το αντικείμενο της Explicit.AI στο eMT cluster;

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου eMT cluster η επιχείρηση έχει αναπτύξει πλατφόρμα ιχνηλασιμότητας γάλακτος και κρέατος με τεχνολογία blockchain.
Η ανάπτυξη της πλατφόρμας περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας αλυσίδας καταγραφής δεδομένων, από την μονάδα εκτροφής μέχρι την εισαγωγή παρτίδων γάλακτος στην γαλακτοβιομηχανία, είτε αυτόματα με αισθητήρες IoT είτε χειροκίνητα με data entry. Τα δεδομένα που εισάγονται είναι τα ακόλουθα:
Στοιχεία εκτροφής που αφορούν το γάλα, όπως είδη τροφής, ασθένειες, φάρμακα, συμπληρώματα διατροφής κτλ
Θερμοκρασία διατήρησης του γάλακτος από την άμελξή του μέχρι την παραλαβή του στο βυτίο
Αποτελέσματα μικροβιολογικών και φυσικοχημικών εξετάσεων πριν την παραλαβή του από το βυτίο μεταφοράς στην μονάδα παραγωγής
Θερμοκρασία μεταφοράς του γάλακτος στο βυτίο
Αποτελέσματα μικροβιολογικών και φυσικοχημικών εξετάσεων πριν την παραλαβή του από την γαλακτοβιομηχανία

Παράλληλα, σε σχέση με την άμεση κι έγκαιρη μεταφορά του, έχει αναπτυχθεί ειδική εφαρμογή δρομολόγησης, η οποία επικοινωνεί και δέχεται δεδομένα από τις δεξαμενές αποθήκευσης γάλακτος στη μονάδα και το βυτίο, προκειμένου να προγραμματίζει δρομολόγια on demand και να καταγράφει δεδομένα σε όλες τις ενδιάμεσες φάσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας. Συγκεκριμένα, δέχεται δεδομένα από αισθητήρες πληρότητας δεξαμενών γάλακτός (ή/και παρακολούθησης θερμοκρασίας) στις εκτροφές (είτε IoT σύνδεση με τη ζυγαριά και το θερμόμετρο της δεξαμενής).

Η πλατφόρμα απευθύνεται σε βοοτροφικές επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, τυποποιητήρια κρέατος και γαλακτοβιομηχανίες.

Ποια είναι τα αναμενόμενα οφέλη από την αξιοποίηση της παραπάνω εφαρμογής από κάποιον φορέα;

Η εφαρμογή των τεχνολογιών του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT), της Τεχνητής Νοημοσύνης (Α.Ι.) και της Μηχανικής Μάθησης (ML) ενισχύουν την πρωτογενή παραγωγή βελτιώνοντας τις συνθήκες και την αποτελεσματικότητα της εργασίας. Η τεχνολογία IoT χρησιμοποιεί αισθητήρες που τοποθετούνται στα ζώα (Μ.Κ.) ή στο περιβάλλον εκτροφής τους και καταγράφουν μετρήσεις (pH,  θερμοκρασίας περιεχομένου Μ.Κ, ανίχνευσης οίστρου, επικείμενου τοκετού, συνθηκών μικροκλίματος εκτροφής). Οι τεχνολογίες AI και ML συνδυάζουν τα δεδομένα των μετρήσεων και σε συνδυασμό με καμπύλες βέλτιστων συνθηκών παραγωγής βοηθούν στη βελτίωση της διαχείρισης της μονάδας.

Η πλατφόρμα προσφέρει στις επιχειρήσεις:

Αδιάλειπτη καταγραφή σταδίων εκτροφής και εφοδιαστικής αλυσίδας ώστε να διασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα των προϊόντων
Άμεση παραλαβή γάλακτος από τις μονάδες εκτροφής με αποτέλεσμα να διασφαλίζεται η ασφάλεια του προϊόντος
Παρακολούθησης πληρότητας και θερμοκρασίας δεξαμενής ακόμη και σε μικρές φάρμες, οι οποίες δεν διαθέτουν πολύπλοκο τεχνολογικό εξοπλισμό
Βελτιστοποίηση των δρομολογίων παραλαβής και οργάνωσής τους όταν οι δεξαμενές φύλαξης γάλακτος είναι πλήρεις. Το αποτέλεσμα είναι να μην γίνονται άσκοπα δρομολόγια, να περιορίζονται τα χιλιόμετρα και οι ώρες κίνησης των βυτίων με ελαχιστοποίηση του λειτουργικού κόστους και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος

Τι προαπαιτούμενα υπάρχουν για την αξιοποίηση των εφαρμογών και πώς αυτές διατίθενται στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις;
Η πλατφόρμα δεν απαιτεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί σε κάποια επιχείρηση και παρέχεται σαν Software as a Service (SaaS) με συνδρομητική βάση.


Συνδεθείτε με την EXPLICIT:
www.explicit.ai

Διαβάστηκε 686 φορές
 

 

 

images/emt-icons-35-white.png  3ο χλμ Ξάνθης - Καβάλας, ΤΚ
   67100, Ξάνθη
images/emt-icons-32-white.png  +30 25410 83370
images/emt-icons-33-white.png  info@emtcluster.gr

 

 
© 2024 Ten06
All Rights Reserved
icon

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/emtclust/public_html/plugins/system/helix3/core/classes/Minifier.php on line 227