Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 13:41

Γνωρίστε τις εταιρείες μέλη μας: Engineers For Business (EFB)

Ποια είναι η EFB;

Η EFB είναι μια νεοφυής επιχείρηση (μέλος του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων) με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ICT) με έμφαση στην βιώσιμη ανάπτυξη και επίκεντρο τους τομείς των Έξυπνων Πόλεων (Smart Cities) & της Βιομηχανίας 4.0 (Industry 4.0), της Πρωτογενούς Παραγωγής και της Κυκλικής Οικονομίας. 

Ποιο είναι το αντικείμενο της EFB στο eMT cluster; 

Ως μέλος του eMT cluster, αντικείμενο της EFB είναι η ανάπτυξη και προσφορά ψηφιακών λύσεων σχετικών με την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά την παραγωγή αγροτικών και άλλων προϊόντων (σύστημα Ανάλυσης Κύκλου Ζωής – LCA) καθώς και την διαχείριση του αγρού και του στόλου των γεωργικών μηχανημάτων (σύστημα FMIS). Μέσω των συστημάτων, πραγματοποιείται η περιβαλλοντική παρακολούθηση και αξιολόγηση της παραγωγικής διαδικασίας, η οποία βασίζεται σε εκτιμήσεις ανθρακικού αποτυπώματος και LCA, καθώς και η αποδοτική διαχείριση και ο έλεγχος του αγρού και του στόλου των γεωργικών μηχανημάτων.

Το εργαλείο υπολογισμού ανθρακικού αποτυπώματος και LCA που ανέπτυξε η εταιρεία στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου απευθύνεται σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων του πρωτογενή τομέα, συμβούλων γεωπόνων και βιομηχανιών αγροδιατροφικών προϊόντων. Έμφαση δίνεται επίσης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ανήκουν στον δευτερογενή τομέα (βιοτεχνίες, βιομηχανίες, οικοτεχνίες κτλ.), οι οποίες στοχεύουν στη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος και στην βελτίωση της βιωσιμότητάς τους. 

Ειδικά για την περίπτωση των συστημάτων διαχείρισης στόλου και γεωργικών μηχανημάτων, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην συνεργασία με επιχειρηματίες του αγροτικού τομέα και αγρότες, οι οποίοι μπορούν να έχουν διαθέσιμη μια καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης του αγρού και της παραγωγής, για να αξιοποιήσουν μαζί με τους συμβούλους γεωπόνους τους. 

Ποια είναι τα αναμενόμενα οφέλη από την αξιοποίηση της παραπάνω εφαρμογής από κάποιον φορέα;

Η EFB προσφέρει καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες και εφαρμογές τόσο για τον πρωτογενή τομέα, όσο και για την μεταποίηση/βιομηχανία και την παροχή υπηρεσιών δίνοντας τη δυνατότητα ελέγχου, βελτιστοποίησης και παρακολούθησης των παραγωγικών διαδικασιών.  

Τα συστήματα της EFB προσφέρουν εύκολες και προσιτές στη χρήση ψηφιακές υπηρεσίες με δυνατότητα διαλειτουργικότητας με άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες. Επιπλέον, η χρήση αισθητήρων μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στον έλεγχο, στην παρακολούθηση και κατ’ επέκταση στην βελτιστοποίηση των παραγωγικών διεργασιών, έχοντας ταυτόχρονα περιβαλλοντικό και οικονομικό όφελος (καλύτερη αξιοποίηση των πρώτων υλών, μείωση της ενέργειας κτλ.). Η ανάλυση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των αγροτικών και βιομηχανικών διεργασιών είναι ένας τομέας για τον οποίον το ενδιαφέρον αυξάνεται σημαντικά το τελευταίο διάστημα. Ο υπολογισμός του περιβαλλοντικού αποτυπώματος είναι ένας δείκτης που μπορεί να αξιοποιηθεί εμπορικά, μέσω της δημιουργίας προϊόντων περισσότερο φιλικών προς το περιβάλλον και μέσω ανάδειξής τους υιοθετώντας στρατηγικές “green marketing”, στο πλαίσιο δράσεων κυκλικής οικονομίας.  

Από την άλλη πλευρά, το σύστημα παρακολούθησης αγρού και γεωργικού στόλου προσφέρει σε γεωπόνους συμβούλους, αγρότες και επιχειρηματίες του αγροδιατροφικού τομέα την δυνατότητα εφαρμογής γεωργίας ακριβείας με διασυνδεμένες εφαρμογές και πλήθος επιπρόσθετων ψηφιακών δυνατοτήτων.

Τι προαπαιτούμενα υπάρχουν για την αξιοποίηση των εφαρμογών και πώς αυτές διατίθενται στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις;

Δεν απαιτείται ιδιαίτερη υπολογιστική ισχύς ή άλλες εξειδικευμένες προδιαγραφές τοπικά στον χρήστη για την λειτουργία των συστημάτων της EFB, δεδομένου πως πρόκειται για web εφαρμογές.

Οι λύσεις διατίθενται στους ενδιαφερόμενους σε συνδρομητική βάση, καλύπτοντας επιπλέον την εκπαίδευση των χρηστών και την τεχνική υποστήριξη.

 

Συνδεθείτε με την EFB:

https://efb.gr/ 

Διαβάστηκε 659 φορές
 

 

 

images/emt-icons-35-white.png  3ο χλμ Ξάνθης - Καβάλας, ΤΚ
   67100, Ξάνθη
images/emt-icons-32-white.png  +30 25410 83370
images/emt-icons-33-white.png  info@emtcluster.gr

 

 
© 2024 Ten06
All Rights Reserved
icon

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/emtclust/public_html/plugins/system/helix3/core/classes/Minifier.php on line 227