Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 08:42

Το eMT cluster στην εκδήλωση καινοτομίας στη Δράμα

To eMT cluster, o πρώτος συνεργατικός σχηματισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με Φορέα Αρωγό την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης είχε τη χαρά να συμμετέχει στην εκδήλωση “Τα Επιμελητήρια και ο ρόλος τους στην προώθηση της Καινοτομίας” που διοργάνωσε η Δομή Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Δράμας, Lab.40.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 13 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις του Lab.40, στη Δράμα, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Χριστόδουλου Τοψίδη, του Διευθύνοντα Συμβούλου της Elevate Greece Φραγκίσκου Θεοφύλακτου και εκπροσώπων επιμελητηρίων από όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα, στην εκδήλωση έλαβαν μέρος τα επιμελητήρια Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου, Κιλκίς, Σερρών, Χαλκιδικής, Τρικάλων, Λέσβου, Χίου, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης καθώς και επιχειρηματίες της περιοχής.

Κατά την ομιλία του, ο Υπουργός Ανάπτυξης τόνισε την ανάγκη τα επιμελητήρια να αποτελέσουν πυλώνες επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, με τη συμβολή των οποίων νέες και νέοι θα μπορούν υλοποιήσουν τις καινοτόμες ιδέες τους με απώτερο στόχο την αύξηση του βιοτικού επιπέδου και την αναχαίτιση του brain drain.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν νεοφυείς επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από δομές στήριξης της επιχειρηματικότητας καθώς και οι δράσεις και ενέργειες των επιμελητηρίων σε σχέση με την καινοτομία. Σε αυτό το πλαίσιο, σημαντικό βήμα δόθηκε για την ανάδειξη της συμβολής του eMT cluster στην προώθηση της καινοτομίας στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη.

Το eMT cluster εκπροσώπησε ο Γιώργος Παπασταματίου, συντονιστής του συνεργατικού σχηματισμού και ο Στέλιος Κοτόπουλος, Project Manager του έργου και εκ μέρους του Φορέα Αρωγού, ο Σταύρος Αμοιράς, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής του eMT cluster και Συνιδρυτής & Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης. Ο κ. Παπασταματίου ενημέρωσε το κοινό της εκδήλωσης για το eMT cluster και τις δράσεις του για την προώθηση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης και εκπρόσωποι των εταιρειών-μελών του eMT cluster και πιο συγκεκριμένα οι Χρήστος Παπαδάκης, Managing Partner της εταιρείας Lioncode και Βασίλης Διαμαντής, Συνιδρυτής της εταιρείας Act4energy, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εταιρείες τους και τις καινοτόμες εφαρμογές που ανέπτυξαν στο πλαίσιο του έργου.

Ακολούθησε σύσκεψη των Προέδρων των Επιμελητηρίων που συμμετείχαν στην εκδήλωση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, στην οποία τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις και προωθούν προς επίλυση τα Επιμελητήρια. Αποφασίστηκε να υπάρξει ο συντονισμός από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος για την συνολική αντιμετώπιση τους.